PohjapiirrosSaunan, keittiön, ruokailutilan ja makuuhuoneen ikkunat 
suunnillen pohjoiseen, olohuone etelään.

Pääsisäänkäynnin terassille paistaa myös aamuaurinko,
olohuoneen ja saunasiiven "kainaloon" ilta-aurinkokin.

2 kommenttia:

 1. Hei!

  Hieno taloprojekti teillä!

  Kiinnostaisi tietää lattialämmityksestä enemmän,kun olisi samanlainen suunnitteilla myös itselle. Mietityttää lähinnä energiatehokkuus ja lämmityskustannukset, kun vesiputket eivät ole betonin sisällä.

  Eli minkälaiset lämmityskustannukset teillä on verrattuna esim vesikoertoisiin patterihin?

  Jakautuuko lämpötasaisesti lattialle? Ilmeisesti teillä tuli pelkät xps-levyt folio pinnalla, eli ei alumiinisia lämmönjako peltejä?

  Teillä myös ilmeisesti laminaattilattia? Asensitteko suoraan levyjen päälle, vai jokin jäykistävä levy ennen sitä? Minulle suositeltiin, että jos pintamateriaalia on niin ohutta että taipuu käsissä, täytyisi joku jäykistävä levy tms. laittaa ennen laminaattia/vinyylilankkua.

  Oletteko muuten olleet tyytyväisiä lattialämmitys ratkaisuun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos :) Tässä vastauksia kysymyksiisi:

   Kustannuksia en oikein osaa verrata vesikiertoisiin pattereihin koska olimme tässä vain yhden talven vanhoilla pattereilla ja talvetkin ovat olleet nyt leutoja, mutta mielestäni kustannukset ovat vähintäänkin kohtuulliset. Lattialämmitys on myös tuolla autotallin puolella, siellä on takaosassa miehen musiikkihuone ja etuosassa lämmintä varastotilaa.

   Tasaisuudesta: ne kohdat, joissa jakotukista lähteviä putkia on enemmän, ovat tietysti lämpimämpiä, mutta yleisesti ottaen lämpö on tasaista.

   Laminaatti asennettiin suoraan xps-levyjen päälle, laminaatti on sitä "parasta" laatua. Alla on vain solumuovi, joka laitetaan aina parektin tai laminaatin alle.

   Olemme tyytyväisiä :) Varsinkin niillä lattioilla joissa on laatta, eli keittiö, vessa, saunan eteinen ja kph, lattialämmitys on ihan ehdoton.

   Poista

Kiitos käynnistä, kommentit ilahduttavat!