tiistai 20. huhtikuuta 2021

Talven hiljaiselon jälkeen puutarhassa on taas kevät

Tänä vuonna on tuntunut, että kevät ei tule ikinä. Edellisenä talvena ei ollut juuri lunta tai pakkasta, tänä vuonna molempia riitti - varsinkin lunta. Aurausvallit olivat valtavan korkeita ja aikamoisia kolattuja kasoja oli tuossa omallakin pihalla ja ajattelin, että eivät ole kadonneet vielä juhannuksenakaan... Olin väärässä; hupenivat ne ja oikeastaan ihan yht´äkkiä.






Talvi on mennyt mukavasti koneella istuen. Olen tehnyt äidilleni uudet nettisivut (horsehairjewellerynannasalmi.com) ja vaikka ohjelman käyttö oli suhteellisen helppoa, ei se ollut minulle kovin helppoa.

En ole mikään nörtti: en tunne sanastoa enkä kaikkia hienoja juttuja joita nettisivulla voi olla. On hakukoneoptimointia ja kännykkänäkymää ja kaikkea, mitä ei tietenkään tule ajatelleeksi kun vain käyttää nettiä, mutta selvisinpä siitäkin ja tulos miellyttää "asiakasta". Aikaa tosin kului varmaan viisinkertaisesti ammattilaiseen verrattuna.

Nyt on vähän sama fiilis kuin tuolla kimalaisella. Luulin että se on kuolla kupsahtanut tuonne krookukseen, mutta ei: se fiilistelee kevättä yltä, päältä krookuksen siitepölyssä.




Kevät on sitä aikaa kun lähtee helposti lapasesta. Pari viikkoa sitten lähdimme mielen piristykseksi etelänmatkalle, eli kaupungin toisella puolella olevaan Bauhausiin. Laitoin oikein ripsiväriäkin! Ostoslistalla oli (tietysti) tarjousmulta ja pari uutta kukkaruukkua miehen ostamille chilin taimille.

Juu, eivät ole mitään jättichilejä, eivätkä nämä ole chiliruukkuja, vaan valtavia, ja ihan valtavan painavia ulkoruukkuja. Puoleen hintaan...



Suurin ruukuista sai asukeikseen pienet orvokit.

Kaksi hieman pienempää ruukkua laitetaan patiokiveykselle ja niissä ajattelin kasvattaa paahdetta kestäviä yrttejä kukkien seassa.






























Punainen sinivuokko on äidin tuomisia ja onkin ensimmäinen kukkiva vuokko puutarhassa. Olen istuttanut sen suuren kirskikkapuun juurelle ja siinä riittää lämpöä. Valkovuokkojakin meillä on, mutta paikka on varjoisa, ne antavat vielä odottaa itseään.































Raparperi on tässä vaiheessa jotenkin viihdyttävimmillään. Juurakko saatiin viime keväänä miehen mummolasta ja taisi kasvatella juuriaan, satoa ei vielä saatu. Ehkä tänä vuonna?































Linnunpönttöjen putsaus ja tarkistus kuuluvat myös kevään ensimmäisiin askareisiin pihapiirissä. Toivottavasti saamme niihin asukit, viime vuonna oli hiljaista.































Meillä ei ole remonttirintamalla tapahtunut oikeastaan mitään, mutta naapurissa on piikattu, kaivettu, porattu ja vasaroitu koko talvi. Naapuritalossa oli vielä alkuperäiset ikkunat ja he päättivät vaihtaa ne uusiin. Niitä vanhoja on nyt meidän pihalla, enemmän kuin tarpeeksi, ja on varmasti helppo arvata mikä projekti tässä on aluillaan...




Mukavaa huhtikuun loppua!




1 kommentti:

  1. Uusista kotisivuista tuli hienot, "asiakas" on enemmän kuin tyytyväinen, kiitos Minna!

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä, kommentit ilahduttavat!