torstai 26. toukokuuta 2022

Sadepäivän puuhaa: multatehdas

Hartaasti odotettu pitkä viikonloppu edessä ja paljon suunnitelmia... Ja sitten aamulla sataa. Vaikka olin sitä sadetta jo vähän toivonutkin siitepölyallergian ja puutarhan takia.

Koska vettä tulee kuuroina, eli hetkittäin sataa vähemmän, pystyy aamutumaan jo pihalla hääräilemään. Olen saanut potagerin alemarketat ruukkuunsa, sisäänkäynnin valkoiset petuniat omaansa ja multatehdas pöhisee nyt pihan perällä. Jes!


Vähän pääsiäisen jälkeen (tänä vuonna huhtikuun puolessa välissä) bokashiämpäri tuli täyteen ja nyt se on muhinut ruokakmerossa aika tasan neljä viikkoa. "Huonona multana" on halpa puutarhamulta.


Koska massa on aika raskasta sekoittaa, ajattelin täyttää laatikon kolmessa erässä. Ensin vähän multaa pohjalle, keko biojätettä päälle ja istutuslapiolla lisää multaa koko komeuden päälle, rivakka ja huolellinen sekoitus. Toistetaan:


Lopuksi vielä reilu kerros multaa päälle, jyrsijäverkko ja koko komeus on kantta vaille valmis. Kannen jätän raolleen. Kunhan sade laantuu, käyn tarkistamassa että kansi todella pysyy raollaan. Multatehdas on ulkona, pihan perällä, ja toive on, että sadevesi ei pääsisi sinne.


Nyt vain sitten jännitän kauanko menee siihen, että tavara on valmista... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä, kommentit ilahduttavat!