lauantai 28. syyskuuta 2019

Kukkakaupassa

Kävin kampaajalla (taannoin). Monille se on ihan normaalia toimintaa, minä vältän käyntiä viimeiseen asti... En tiedä miksi.

Menin kaupunkimme keskustaan ja huomasin että siellähän on ihania pieniä liikkeitä! Viimeiset puoli vuotta on tullut pyörittyä lähinnä rautakaupoissa ja marketeissa.

Parkkeerasin auton kadunvarteen, kukkakaupan kohdalle.

Tämä on muuten kaupunkimme yksi kauneimpia katunäkymiä. Upeat, tiikillä verhoillut pylväät ja katos, seinässä graniittiverhoilu katutasossa. Eikä keräänny lumi liikkeen ovelle...

Kampaaja-aikani oli aikaisin aamulla ja pääsin poiskin ennen kuin myymälä avattiin, mutta päätin että tulen töitten jälkeen takaisin keskustaan ja käyn ostamassa juuri tästä kukkakaupasta kaksi viherkasvia. Ne ovat olleet pitkään ostoslistalla, mutta koska sijoituspaikka on haastava, olen lykännyt niiden hankkimista.

Jos et ole aikoihin käynyt pienessä kukkakaupassa, muistatko miltä siellä tuoksuu? Ihanalta!

Pienessä kukkakaupassa yhtä sorttia ei ole sataa, mutta harvemmin sitä sataa tarvitseekaan: yksi hellästi hoivattu riittää.

Ruukkuvalikoimakaan ei niin valtaisa ole, mutta sitäkin houkuttelevampi (ja trendikäs)! "Tavalliset" ja perus altakasteluruukut joutaa hakea marketista.

Pienessä kukkakaupassa näkee myös inspiroivia asetelmia. Söpöyden huippu?

Tämän hörsellyksen ja pullojukan ostin paahteiselle eteläikkunalle myyjän suosituksesta. Nimi on nyt kyllä valitettavasti unohtunut, ehkä joku tietää?

Mutta parasta pienessä kukkakaupassa on henkilökunta!
Heillä on koulutus alalle. He osaavat neuvoa kasvivalinnoissa. He tekevät kevättalven arkisesta tulppaanikimpusta hauskemman ja kauniimman pienillä konsteilla (jos ei itse osaa tai viitsi).

Ja sillä aikaa kun ostoksia pakataan (sään mukaisesti), voi ihailla leikkokukkavalikoimaa.





Kaupunkiimme rakennettiin hirveän riitelemisen jälkeen toriparkki ja monet keskustan liikkeet kärsivät työmaan aiheuttamista liikennejärjestelyistä. Toriparkki on nyt valmis ja sinne mahtuu parkkeeraamaan milloin tahansa. Olen luvannut itselleni käydä keskustassa useammin ja kannattaa kivijalkaliikkeitä

Turha on itkeä keskustojen autioitumista, jos itse ajelee automarkettiin jonnekin kaupungin laitamille...

Tämä kukkakauppa on nimeltään Kukkapii ja se sijaitsee Lahden keskustassa Hämeenkadulla. Kasvit ostin ihan omalla rahalla, eli tämä bloggaus EI ole kaupallinen yhteistyö.




2 kommenttia:

  1. Pekonen oli kymmeniä vuosia mun vakkari kukkakauppa, mahtava palvelu !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkakauppa-alalle varmaan valikoituukin pääasiassa mukavia ihmisiä. Kuka voisi olla tympeä niiden kaikkien ihanuuksien keskellä! On mukavaa, että kulmassa on edelleen kukkakauppa, siinä kun on "aina" sellainen ollut :)

      Poista

Kiitos käynnistä, kommentit ilahduttavat!