torstai 12. syyskuuta 2019

Kuumottava porkkana-inkiväärikeitto syksyn iltoihin

Sellaisina iltoina, kun mies tulee töistä yhdeksän, kymmenen maissa, syödään kevyemmin. Joskus teen salaatin, mutta tällä kertaa tein kasvissosekeittoa sateisen ja kylmän päivän illalliseksi.

Jääkaapista löytyi kaksikin pussillista porkkanoita, sipulia ja valkosipulia on kotona aina, samoin kookoskermatölkkejä. Inkiväärin jouduin hakemaan kaupasta, mutta sitäkin voisi pakastaa valmiina raasteena.































Kuumottava porkkana-inkiväärikeitto

500 g porkkanoita
1        suuri sipuli
4 rkl   raastettua inkivääriä
4        valkosipulinkynttä
1        kasvisliemikuutio
1 tl     chilihiutaleita (tai tuoretta maun mukaan)
1 tl     currya (kaneliaikin voi kokeilla)
          kasviöljyä kuullottamiseen
          (persilija- tai korianterisilppua koristeluun)

5 dl    vettä
1,5 dl kookoskermaa

  • Kuori porkkanat ja laita ne kiehumaan kasvisliemeen
  • Pilko sipuli, kuullota ja lisää samaan kattilaan
  • Raasta inkivääri ja hienonna valkoisipuli, käytä pannulla ja lisää kattilaan
  • Käytä curry-jauhe pannulla tilkassa öljyä (sen maku saa aivan uuden ulottuvuuden) ja lisää se ja chili keitokseen
Kun porkkanat ovat pehmenneet, soseuta keitto. Lisää kookoskerma keittoon ennen tarjoilua, lämmitä ja ripsauta päälle persilijasilppua. Valmista!

Pidämme melko tulisesta ja vahvasti maustetusta ruoasta. Jos oma makusi on  miedompi, puolita valkosipulin ja inkiväärin määrä ja laita chiliäkin vain sen verran kuin suu kestää.

Annos riittää ateriaksi kahdelle, alkuruoaksi kuudelle hengelle.

Kaveriksi vaikka paahtoleipää, bon appetit!





























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä, kommentit ilahduttavat!