Perunasalaatin jämät olivat ensimmäisen ämpärillisen viimeiset täytteet.
Bokashi itsessään ei haise. Olen lisännyt rouhetta tunnollisesti ja vähintään ohjeen mukaan aina ämpäriä täyttäessäni.
Tuntuu, että remontin takia meillä edelleen laitetaan normaalia vähemmän ruokaa ja biojätettä tulee yllättävän vähän. Kahden hengen taloudessa tämän ämpärin täyttö on kestänyt n. kuusi viikkoa.
Kompostimassa ei siis haise, mutta neste haisee! Aivan kamalalle!
Koska bokashipisua ei enää voi laittaa puutarhaan perennoille, olen kaatanut sitä aika surutta viemäriin. Pienen tilkan olen käyttänyt huonekasvien kasteluun, mutta todellakin hyvin säästeliäästi. Kaikki voivat hyvin, en tiedä kumman vaikutusta, valo-olosuhteiden vai lannoituksen, mutta samapa tuo.
Uuteen sankoon paperi pohjalle estämään tavaran meno nestesäiliöön, vähän rouhetta...
...ja uusi erä tekeytymään. Nyt odottelen kiihkeästi pääseväni multatehdasvaiheeseen. Sehän koittaa sitten, kun uusi astia on täynnä ja vanha muhinut aikansa...
Tästä linkistä löydät ohjeet bokashoinnin aloittamiseen:
Bokashi - ohjeet lyhyesti
Bokashi - ohjeet lyhyesti
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos käynnistä, kommentit ilahduttavat!