maanantai 27. heinäkuuta 2020

Joulua odotellessa - ensimmäiset kirsikat likööriksi


Meillä jouluateria päätetään aina kirsikkalikööriin. Kesän makujen maisteleminen sykähdyttää vuoden pimeimpänä hetkenä.

Kirsikoiden kukinta onnistui tänä vuonna hyvin ja valtava, vanha kirsikkapuu antaa hyvän sadon.

Kirsikkaliköörille löytyy netistä monta ohjetta, minä tapaan tehdä sen yksinkertaisella 1:1:1 -reseptillä:

X dl kirsikoita
X dl sokeria
X dl viinaa

Eli kaikkia ainesosia (suunnilleen) saman verran.

Kirsikat huuhdellaan ja karat ja muut roskat kerätään pois. Liköörikirsikoihin jätän kivet, ne antavat juomalle oman arominsa.

Toiseen purkkiin sujautin kaksi kanelitankoa. Kaneli sopii kirsikan kanssa hyvin ja on tietysti myös joulunajan mauste muutenkin.

Mausteeksi sopivat myös esim.
neilikka ja tähtianis.

Seuraavaksi sokeri...


...ja sitten lopuksi viina. Alkoholiksi kannattaa valita kirkas, maultaan neutraali viina.

Sekoitus, kansi päälle ja jääkaappiin ainakin pariksi kuukaudeksi, sitten myöhemmin huoneenlämpöön.

Suuressa puussa sato kypsyy vaiheittain. Seuraavaksi otetaan myös tikkaat avuksi ja kerätään äidille rommiruukkuun täytettä ja meille hillomarjat. Räksille jätetään latvukset, niihin ei pääse käsiksi millään... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä, kommentit ilahduttavat!