Meillä jouluateria päätetään aina kirsikkalikööriin. Kesän makujen maisteleminen sykähdyttää vuoden pimeimpänä hetkenä.
Kirsikkaliköörille löytyy netistä monta ohjetta, minä tapaan tehdä sen yksinkertaisella 1:1:1 -reseptillä:
X dl kirsikoita
X dl kirsikoita
X dl sokeria
X dl viinaa
Eli kaikkia ainesosia (suunnilleen) saman verran.
Kirsikat huuhdellaan ja karat ja muut roskat kerätään pois. Liköörikirsikoihin jätän kivet, ne antavat juomalle oman arominsa.
Toiseen purkkiin sujautin kaksi kanelitankoa. Kaneli sopii kirsikan kanssa hyvin ja on tietysti myös joulunajan mauste muutenkin.
...ja sitten lopuksi viina. Alkoholiksi kannattaa valita kirkas, maultaan neutraali viina.
Suuressa puussa sato kypsyy vaiheittain. Seuraavaksi otetaan myös tikkaat avuksi ja kerätään äidille rommiruukkuun täytettä ja meille hillomarjat. Räksille jätetään latvukset, niihin ei pääse käsiksi millään...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos käynnistä, kommentit ilahduttavat!