perjantai 17. heinäkuuta 2020

Pihapöytä kierrätysmateriaaleista


Puutarhassa pitää olla sellainen pöytä jonka äärelle mahtuu isompikin porukka syömään ja iltaa istumaan.

Kun suunnittelimme remonttia, etsin inspiraatiokuvia sisustuslehdistä. Vaikka oli sydäntalvi, tämä kokonaisuus sykähdytti sekä tunnelmaltaan, että toteutustavaltaan. Leikkasin kuvan talteen, mutta valitettavasti puutarhan omistajan ja lehden nimet ovat jääneet unohduksiin.

Kun remonttia sitten ryhdyttiin tekemään, se aloitettiin lattioiden purulla. Näissä vanhoissa vesiputkissa oli jotain hyvin, hyvin viehättävää ja pyysin, että  niitä ei vietäisi kaatopaikalle muun purkujätteen mukana.
Huom! Lattiaeristyksissä lehtiartikkeli Arthur Milleristä, Marilynin aviomiehestä!

 Mitä näillä muka tekee?
Kyllä mä niistä jotain keksin!
No, epäilemättä...

Putket jäivät tontille odottamaan uutta elämää, samoin vanhat lauteet. Loppukesästä lauteet saivat Pinotexia pintaan ja putkista hitsattiin pöydälle runko.

Luonnos rungosta hitsaajaa varten:


Vesipisaroita Pinotexilla:

Pyysin jättämään runkoon mahdollisimman paljon liitoksia. Ne antavat pöydälle vähän rouheamman ilmeen ja muistuttavat sen alkuperästä.

Tässä alla olevassa kuvassa pöydän alla on vanha terassimatto jonka alla on puulaatat. Puulaatat on ollut tarkoitus vaihtaa lautapatioksi ja laatat ovat sittemmin siirtyneet pikkuhiljaa muualle pihaan, mm. potagerin käytäviksi.

Koska puupatiota ei tänä kesänä ole ollut mahdollista toteuttaa, jatkoimme samaa ideaa kuin talon edessä olevalla oleskelualueella: kaksi vinyylimattoa rinnakkain...

Vinyylimaton alla on vanhat tasoitushiekka ja jäykähkö aluskate. Pohja on kuitenkin riittävän kova matolle ja kalusteille, pienet huopatassut kyllä leikkasin pöydänjalkojen alle koska se on niin raskas. Toivon niiden myös estävän mahdolliset ruostejäljet matosta.

Tämähän ei tietenkään voi olla mikään lopullinen ratkaisu, mutta ennen kuin ostimme matot, mietimme niille jo valmiiksi uuden käyttötarkoituksen kun niitä ei enää tässä tarvita.

Suuren tuijan oksat varjostavat pöytää paahteelta. Tämä on ainoa paikka puutarhassa jossa voi oleskella myös helteisenä päivänä, toinen patio on suoraan auringon paahteessa koko päivän. Tähän paistaa aurinko aamulla ja myöhään iltapäivällä, tuija suojaa jopa pieneltä sateelta.


Iltapäivällä, kolmen maissa, aurinko alkaa lämmittää, mutta ei enää liikaa.

Pihapöytä kierrätysmateriaaleista
Näkymä pihatieltä tontin perälle. Tuija on todella valtava: alimpien oksien alla pystyy seisomaan suorana pidempikin ihminen.

Illalla pöytää valaisevat kynttilät tai aurinkokennovalaisimet. Haaveilen ripustavani LED -valoverkon "tähtitaivaaksi" tuijan alaoksiin, mutta sähköä ei tuolla pihan alueella ole ainakaan vielä.

Pöydän ääreltä näkyy koko piha.


Toisen pation ideoinnista löydät juttua bloggauksesta "Köyhän miehen patio" (klikkaa).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä, kommentit ilahduttavat!