tiistai 14. heinäkuuta 2020

Köyhän miehen patio

Talon "kainalossa" on suojaisa, paahteinen patio. Saunan eteisen sisäänkäynnin edessä on korjauksen alla oleva liuskekivipatio, mutta autotallin edessä olevalla osuudella on soraa.

Edullinen pikapatio
Autotalliin ei tulla enää koskaan ajamaan autoa. Se on pieni ja talon takaosassa. Sinne joutuisi ajamaan kapeaa pihatietä koko julkisivun pituudelta ja peruuttelemaan samaa tietä pois.

Olisihan iso liuskekivipatio ihan mahtava, mutta tänä kesänä on jouduttu elämään hieman tiukempien taloudellisten realiteettien kanssa. Soraan on siis tyytyminen. Toistaiseksi.




























 Kevään ja kesän mittaan olen katsellut

viinylimattoja.

Ajatus on kypsynyt pikkuihiljaa ja kun näin Rustan mainoslehdessä kuvan tästä matosta, piti sitä lähteä ihan livenä katsomaan.

Rusta vinyylimatto

Näitä mattoja kutsutaan "niinimatoiksi", mutta eihän niillä mitään tekemistä ole ao. luonnonmateriaalin kanssa. Vinyylimattoja ne ovat.

170 x 240 cm kokoinen Nadine -matto tuntui sopivalta sekä kooltaan, että hinnaltaan. Tarjoushinta oli vain 22,50 normaalin kolmen kympin asemesta. Joka ei sekään kyllä kauhean paljoa ole.

Nadine vinyylimatto, mustavalkoinen
Toiselta puolelta matto on pohjaväriltään valkoinen. Saattaa päästä saunan eteiseen talvimatoksi...

Levitimme maton suoraan soran päälle. Arvelimme ensin, että se ehkä kaipaa jotain alleen, mutta koska tuolin jalat ovat tuollaiset kuin ovat, ei "puhkeamisvaaraa" ole.

Nadine vinyylimatto patiolle




























Istuinryhmä ostettiin jo viime kesänä vielä silloisesta Honkkarista. Kesä oli jo niin pitkällä, ettemme edes kasanneet kalustoa vaan se pääsi suoraan autotalliin kevättä odottelemaan.

Kahden istuttava sohva, kaksi tuolia ja pöytä taisivat maksaa yhteensä 220 €. Monaco -sarja kuuluu edelleen myös Rustan valikoimiin. Näiden kalusteiden kohdalla puhutaan "keinorottingista", mutta ei istuimen ja selkänojan materiaali ole oikeastaan edes keinorottinkia, vaan joustavaa, mutta vain vähän venyvää, kumimaista lankaa...


Settiin kuuluu lasipöytä, mutta musta lasi tuntui vähän vieraalta materiaalilta meidän pihaan. Keittiön lattiasta yli jääneistä laatoista ladoin uuden kannen jo aiemmin keväällä. Ihan hauska yhdistelmä.

Patiolle kuuluvat myös näyttävät kasvit.

Tätä olen koko kevään ja kesän hellästi kasvatellut, nyt se on avannut ensimmäiset kukkansa...

Pasuunakukka, brugmansia, enkelinpasuuna
Enkelinpasuuna, pasuunakukka, trumpettikukka, brugmansia. Rakkaalla lapsella on monta nimeä - ja kukissa huumaava tuoksu.

Pasuunakukka, brugmansia, enkelinpasuuna
Koirakin ihmettelee.

Vinkki:
Brugmansia kannattaa istuttaa tarpeeksi suureen ja painavaan ruukkuun. Tuuli tarttuu helposti suuriin lehtiin ja sade taas tekee latvuksesta painavan. Kerran tämäkin keikahti alas, säilyi onneksi ehjänä pienestä pudotuksesta, mutta vahingosta viisastuneena nostan sen suojaisalle seinustalle yöksi ja rankkasateiden ajaksi. Kukkapylvään virkaa toimittaa tämä, mikä lie, miehen kätköistä...


Tähän kohtaan pihaa paahtaa aurinko ihan koko päivän. Kuumina päivinä oleskelu on mahdollista varhain aamupäivällä tai myöhään iltapäivällä. Tuulikaan ei tähän osu. Illemmalla, tässä kelpaa kyllä istuskella vaikkapa saunan jälkeen.


Nämä patenttikorkilliset pullot hankin "Marskin juomaa" varten. "Liitutauluetikettiin" on helppo kirjoittaa vaihtuvan sisällön nimi ja neliskanttinen pullo solahtaa kivasti jääkaapin oveen. Tokmannilta taisivat löytyä.

Ihan kiva siitä tuli. Ja vähällä vaivalla ja huikean pienellä budjetilla...

Nyt voi rauhassa odotella niitä aikoja kun innostuu hankkimaan liuskekiveä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä, kommentit ilahduttavat!