sunnuntai 2. elokuuta 2020

Kirsikkachutney


Kirsikkachutney
Kirsikan satokausi jatkuu...

Kirsikkaliköörin lisäksi olen tehnyt erilaisia kirsikkahilloja ja maustanut niitä limellä ja chilillä, limellä ja kanelilla ja limellä ja mustapippurilla. Sokeria olen laittanut ohjeen mukaan, mutta se on ollut ehkä sittenkin turhan paljon: hilloista tuli aika jähmeitä ja hieman turhan makeita. Nämä happamat kirsikat hilloutuvat vähemälläkin hillosokerilla.

Koska emme ole kovin innokkaita hillon syöjiä (vaikka kyllä ne kaikki varmasti menevät...), ajattelin kokeilla chutneya.

Punasipuli

Kirsikoiden lisäksi punasipulia omasta maasta.

Sokerit ja roséviinietikka
Viinietikkana herkullinen ja hienostunut rosébalsamico. Fariinisokeria ei löytynyt kaapista, siirappi ajaa saman asian.

Mausteet
Mausteeksi mustapippuria ja chiliä.

Kirsikkachutney

1 l kirsikoita
1 punasipuli
  • Huuhtele kirsikat, poista kivet, pilko punasipuli renkaiksi.
  • Laita ainekset kattilaan, lisää vähän vettä jotta höyrystyminen alkaa.
  • Lisää kattilaan sokerit ja mausteet
0,5 dl fariinisokeria
0,75 dl hillosokeria

0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria tai maun mukaan
chiliä maun mukaan, tuorekin käy vallan mainiosti
  • Keittele hissukseen vartin verran välillä sekoittaen.
  • Kaada lopuksi joukkoon
0,5 dl viinietikkaa

Anna chutneyn jäähtyä hieman ja tölkitä kuumennettuihin lasitölkkeihin.

Ohje on peräisin Helsingin Sanomista. Alkuperäisessä ohjeessa taisi olla vielä neilikkaa. Mausteita ja makuja voi varioida ihan oman mielen mukaan, sekaan voi lorauttaa myös esim. Jaloviinaa.

Kirsikkachutney sopii erityisen hyvin lintu- ja riistaruokien kaveriksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä, kommentit ilahduttavat!