keskiviikko 7. elokuuta 2019

Ensimmäiset bokashipisut



Siinä sitä ihmeainetta nyt on. Vajaa desi.


Vajaan kahden viikon odottelun jälkeen hanasta kuului lupaava pörähdys ja kohta perään mukava lorina! Astia on reilusti puolillaan, meillä ei ole kokattu ihan normaaliin tapaan (vieläkään) remontin takia, mutta yllättävän paljon biojätettä kertyy kahden hengen taloudessakin. Vaan nyt kun tarkemmin muistelen, on siellä yksi satsi kuunliljan kukkavarsiakin täytteenä.

Banaaninkuoria ja kahvinpurua meillä tulee aika paljon ja monet ovat tietysti sitä mieltä, että kahvi ehkä happamoittaa tulevaa multa-aarretta ja bokashinestettä liikaa, mutta minä en koe sitä ongelmaksi. Suurin osa huonekasveista on peräisin lämpimämmän ilmaston metsistä ja ne pitävät happamasta mullasta. Neuvotaanhan joillekin huonekasveille annettavan jopa kahvinpuruja. Myös useimmat meidän pihassa kasvavat perennat ovat happaman ystäviä, kalkinsuosijoille kalkkia joutuu antamaan Suomessa  yleensä joka tapauksessa.

Tähän aikaan vuodesta ei monivuotisille puutarhakasveille voi enää lannoitusta antaa, joten lirua meni huonekasveille.

Tämä rönsylilja on ollut vähän huonossa kunnossa. Se on ollut liian paahteisessa paikassa ja sen lehdet ovat haalistuneet. Nyt se on viettänyt kaksi viikkoa melko hämärässä eteisessä ja alkanut toipua.

Lehdet ovat harmaat, värittömät, keskemmällä on jo merkkejä topiumisesta. Katsotaan mitä se on mieltä bokashilannoituksesta! Tein hyvin laimean liuoksen kastelukannuun ja kastelin sillä nyt kaikki huonekasvit. Toisen kasteluveden tein odottamaan seuraavaa kastelukertaa.

Loput nesteestä laimensin ja kaadoin viemäriin, reippaasti vettä perään. Ei harmittanut yhtään, 50-vuotiaissa viemäreissä lienee putsattavaa...
Nyt on ihan sellainen "kätevä emäntä-", "ekoteko-", "martta-" ja "hyvä ihminen"-fiilis. Kaikenlaisesta sitä ihminen riemastuu...

Jos aloittaminen kiinnostaa, täältä voit lukea tiivistetyt ohjeet aloittamiseen:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä, kommentit ilahduttavat!