torstai 22. elokuuta 2019

Kohta päästään suihkuun!



Ennen kuin suihkuhuoneen remontissa on päästy tähän asti, on ollut pari hommaa...





























On piikattu, on purettu ja raijattu tavaraa pihalle...





























Tiedossa oli, että suihkuhuoneen nurkasta löytyy märkää. Nyt on hyvä mieli: tiedämme mitä seinissä ja lattiassa on, tiedämme myös että siellä ei ole hometta tai mätää puuta.

Purkamisesta voit lukea bloggauksesta: No löytyihän sitä märkää. Korjaustoimenpiteistä puolestaan bloggauksesta No löytyihän sitä märkää II.

Tämän bloggauksen nimi voisi oikeastaan olla "Kohta löytyy märkää", sillä suihkuhuoneen remontti alkaa olla loppusuoralla, eikä se suihku omassa suihkuhuoneessa ole enää kaukaista, epätodelliselta tuntuvaa haavekuvaa...





























Kun lattia oli piikattu ja fiksailtu, laitettiin vähän lisää eristettä ja lattialämmitysputket. Ajan säästämiseksi valu tehtiin pikatasoitteella samalla tavalla kuin autotallissa.





























Seuraavaksi vesieristettiin ja laatoitettiin seinät.





























Meillä kokeiltiin uutta vesieristettä, Weberin WX:ää. (Tämä ei ole mainos, omalla rahalla ostettiin) Useinhan vesieriste on tummanruskeaa ja synkkää, mutta tämä vaaleankeltainen näytti aika kivalta, eikä kesken oleva homma vaikuttanut ollenkaan niin masentavalta. Vaalean eristeen kanssa on myös mukavampaa (kuulemma) työskennellä: tila pysyy valoisampana ja merkinnät on helpompi tehdä ja nähdä.





























No sitten tämä. Kuusikulmaiset laatat ovat nyt kovin suosittuja ja niitä löytyykin kaupoista runsas valikoima erilaisia. En halunnut näitä laattoja muodin takia vaan siksi, että ne sopivat mielestäni aika kivasti tämän talon henkeen ja rakennusajankohtaan (1962). Tämä laatta on melko kookas ja paksu, vähän pienemmällä kaatojen teko olisi ollut helpompaa.





























Lattiakaivollisissa tiloissa laattoja joutuu tietysti leikkaamaan aika paljon. Suorakaiteen muotoinen kuiva tila on kohtuullisen vaivaton jos on huolellinen, mutta tässä tilassa on aika monta nurkkaa ja vielä oviaukko saunan puolelle, jossa syvennys kiukaalle. Eli mutkia riitti. Jos omat laatoitustaidot yhtään epäilyttävät, kannattaa pyytää kärsivällinen ja ammattitaitoinen ihminen apuun jos valitsee kuusikulmaisen laatan..

Lattialaatta on Hexo (Bauhaus) ja seinälaatta ihan tavallinen 20x20 kiiltävä valkoinen samasta kaupasta.

Seuraavaksi saumataan seinät ja lattia ja tehdään pari muuta "pikkujuttua", palataan sitten taas asiaan...

                                           

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä, kommentit ilahduttavat!