keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Nopeita valintoja



Vaikka remontin teossa on monia vastuksia ja vaikeuksia, yllätyksiä, viivästyksiä ja paljon valintoja ja päätöksiä tehtävänä, on niitäkin hetkiä kun valinnat ja päätökset ovat helppoja.

Paljon kuulee myös tarinoita siitä, kuinka hankalaa valintojen tekeminen on puolison kanssa. Tuntuu että KUKAAN ei ole IKINÄ samaa mieltä siipan kanssa YHTÄÄN MISTÄÄN.


Meillä on onneksi (toistaiseksi ainakin) ollut toisin.

Tänään menimme ostamaan suihkuhuoneeseen ja saunan eteiseen lamppuja jotka olivat tarjouksessa läheisessä K-raudassa. Samalla ajateltiin, että vilkaistaan tapettia sinne saunan eteiseen. Käytämme sisäänkäyntiä aika paljon, myös ystävät tulevat usein sisään pihaovesta ja siitä kuljetaan aina myös puutarhaan. Ajattelin että olisi mukavaa, jos puutarha jatkuisi vähän sisällekin! Tapetti voisi olla vähän räväkkä ja hauska, mutta mustavalkoinen. Toivoin, että saunan eteinen ei näyttäisi "vain" saunan eteiseltä vaan ihan oikealta huoneelta. Mies piti ajatuksesta.

Kuva valmistajan

Kävimme tapetit läpi ja muutama ihan kiva löytyikin. William Morrisin "Wandle" sai meidät molemmat haukkomaan henkeämme. Vaikka mies ei mikään sisustusintoilija olekaan, hän rupesi ihan tosissaan miettimään, laittaisimmeko saunan eteiseen tapetit joiden loppusummaksi olisi tullut n. 350 €...  Pidimme päämme kylminä ja valitsimme toiseksi parhaan. Olin bongannut tämän tapetin jo päivemmällä netistä, mutta en ollut ajatellut sitä oikeasti seinälle laittavani. Kuva ei tee tapetille oikeutta: pikimustalla pohjalla on huippuvalkoista, harmaita ja ihania, pieniä kultaisia detaljeja siellä, täällä Täydellinen! 

Olen istunut koneella tuntikaudet etsimässä keittiön työpöydän yläpuolelle lamppua. Mies bongasi tämän samasta kaupasta:

Kuva valmistajan

Trio Calais-valaisin on ihan hyvä korvike Airamin Wirkkala-valaisimille, vaikka eihän niitä oikeasti mikään korvaa. Mutta joku tolkku näissä lukuisissa uuden kodin mukanaan tuomissa hankinnoissa on pidettävä. Led-spotit kahteen tilaan, tapetit ja kattovalaisin maksoivat nyt suunnilleen sen saman, mitä pelkät Morris-tapetit olisivat kustantaneet. Ja ehkä tuo tapetti sopii oikeasti paremmin tähän taloon.

Tällä samalla, kohtuullisen impulsiivisella shoppailutavalla olemme onnistuneet hankkimaan ihanan maton olohuoneeseen, keittiön lattialaatat ja sohvan. Laatat ovat jo lattiassa ja ne ovat herättäneet suurta ihastusta ystävissä ja tuttavissa, niiden tarinan voi lukea täältä: Oikeus muuttaa mieltään (osa 1?). Matto on niin pehmeä ja paksu, että sillä voi vaikka nukkua, sohvaa vielä odotellaan. Saa nähdä onko se yhtä kiva, mukava ja tyylikäs kuin miltä se kaupassa vaikutti. Keittiökalusteet, laatat, suuret linjat helppoja, kynttilöiden kanssa voin nysvätä kaupassa vartin...

Joitakin valintoja olen tehnyt periaatteessa yksin, toki hyväksyttänyt ne miehellä, mutta paljon olemme valinneet yhdessäkin. Joskus olen tietysti ajatellut että "voi kun saisi päättää yksin", mutta koti on yhteinen, asumme täällä yhdessä, kyllä valintojen on miellytettävä meitä molempia. Sitäpaitsi: harjoittelu tekee mestarin, eli myös miehen voi saada kiinnostumaan sisustamisesta, näkemään kokonaisuuden ja ilmaisemaan mielipiteensä. Silmä harjaantuu, maku kehittyy ja on ihan fantastista kun voi empimättä sanoa miehen valinnalle: "Joo, kyllä tuo käy hyvin!" Vai mitä tuumaatte saunan muurin uudesta väristä?

Voi olla hitti, mutta voi olla myös huti... Aika näyttää ja tarvittaessa kaupasta saa lisää maalia. Antaa mennä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä, kommentit ilahduttavat!