maanantai 22. heinäkuuta 2019

Työhuoneen fengshui



Sektori 3: perhe, suku. Elementti puu.
Trigrammi: chen – ukkonen. Ilmansuunta: itä. Aika: keskiaamu/kevät. Perhe: vanhin poika.


















Työhuoneemme sijaitsee talon itäisessä osassa puun sektorilla. Kolmas sektori on perheen, suvun ja terveyden edustaja. Sen elementti on puu ja värit vihreä ja ruskea.

Hyvässä tasapainossa oleva alue parantaa perheen keskinäisiä suhteita.



Yrittäjän työhuone puun alueella on toisaalta hyvä, toisaalta huono?

Puu on uudistava elementti ja auttaa asioiden aloittamisessa.


Se on hyvä. Toisaalta se voi aiheuttaa muutoksia elämässä ja siksi olen koittanut olla tarkkana, jotta muutokset eivät olisi negatiivisia vaan toivotunlaisia.

Puu on vahva elementti, sitä ei saa olla liikaa.

Jos baguan kolmannella sektorilla oleva huone on tasapainoton, se voi aiheuttaa vaikeuksia perhe-elämässä. Myös saamattomuus, lyhytjännitteisyys rauhattomuus ja tyytymättömyys kertovat alueen epätasapainosta. Tasapaino puolestaan tuo mukanaan paremman itsetunnon, malttia, harkintakykyä ja rauhallisuutta.

Ensimmäinen haaste työhuoneen kanssa oli seinien väri.

Metalli on puun vihollinen,

mutta pidän valkoisista ja harmaista seinistä. Kaikki kotimme seinät ovat joko valkoisia, mustia tai harmaita. Työhuoneen ikkunaton ulkoseinä on harmaa, muut seinät ovat valkoisia.

Vesi saa puun kukoistamaan.

Tässä huoneessa mustaa on yksittäisissä esineissä: hyllyllä olevissa säilytyslaatikoissa, työtuoleissa ja maton kuvioissa. Lattiassa, työtuolissa ja pikkutavaroissa on myös puuenergiaa.

"Fengshuillisesti" työpöytä on väärin sijoitettu. Me molemmat istumme selkä ovelle päin. Se ei aiheuta minussa epävarmuutta tai ahdistusta, päin vastoin: voin sulkea muun maailman pois ja katsella ulos ikkunasta.


Tiltaltti piipahti!

Talvella ikkunan takana on lintujen ruokintapaikka. Aamuisin, varsinkin valoisaan vuodenaikaan, olen aktiivisimmillani. Herään usein jo aamuviideltä, avaan sähköpostit, katson Facebookin, käsittelen kuvia; tätäkin kirjoitan aamukuudelta. Jos tarkenee, käyn välillä pihalla ja puutarhassa tekemässä aamukierroksen koiran ja kahvikupin kera.

Aamut ovat minun aikaani.

Kukaan ei pyydä mitään, on hiljaista - ja aurinko paistaa sisään ikkunasta. Aamuaringon lisäksi ikkunasta näkyy syyshortensia, punalehtinen omenapuu (vielä pieni) ja suuria vaahteroita vähän kauempana. Hortensiassa pyrähteleviä pikkulintuja on mukava seurailla. Eläimet tuovat myös hyvää energiaa ja liikettä. Hyvä näin.

Puuenergiaa olen lisännyt viherkasveilla. Työpöydällä viihtyy peikonlehti, laatikostojen päällä liuska-aralia ja seinustalla puistokultapalmu, joka toivottavasti rupeaa voimaan kohta paremmin.

Itään antavissa huoneissa viihtyvät monet huonekasvit. Vähiten valoa tarvitsevat mm. erilaiset rönsyliljat, muratti, herttaköynnösvehka ja komeaviirivehka. Itäiselle ikkunalle sopivat myös tuonenkielo, anopinkieli, palmuvehka, jättipeikonlehti, hopeaköynnös ja kultaköynnös.

Tähän huoneeseen sopisivat kuvat perheestä ja suvusta. Ainakaan vielä ei sellaisia seinillä ole, mutta äitini, Nanna Salmen tekemä vuorisilkkiapplikaatio löysi paikan vaatehuoneen vastaiselta seinältä. Taulu odottaa vielä kehyksen korjaamista ja seinälle nostamista.

Kuva on osa leija-sarjaa ja olen aina ajatellut että kuvan hetki on aamupäivää, sitä aikaa kun taivas on jo valoisa, mutta aurinko ei vielä paahda kaikkia värejä rikki. Taustalla on aamuisen meren ja taivaan horisontti, etualalla ilmaan nousevan leijan häntä.

"Puuelementin luonne yhdistetään ylöspäin suuntautuvaan energiaan, joka kasvaa ja laajenee valtavalla voimalla joka suuntaan" .Taulu on täsmälleen oikeassa paikassa: se on rauhallisesta kuvakielestään huolimatta täynnä dynaamista, ylöspäin suuntautuvaa liikettä. 

Työpöytä

Työpöydälle on fengshussa omat ohjeet. Se edustaa aina baguan sektoria 1: pohjoinen, vesi, ura.


  • Työpöydän vasemman puolen pitäisi olla tuettu. Jos vasemmalla on avointa tilaa, siihen voi laittaa viherkasvin, jalkalampun tai jonkun muun tukea antavan elementin.
  • Pidä työpöydällä kuvia jotka symboloivat yhdessäoloa (ja asiakkaitasi).
  • Pidä työpöydällä vaurauden symboleja (lähtevät laskut, laskin yms.)
  • Työpisteen värejä ovat aina musta ja tummansininen.Tietokoneen näppäimistöllä, hiirimatolla, kirjoitusalustalla tai muilla tarvikkeilla on työpöydälle helppo tuoda näitä värejä.
  • Sijoita pöydälle tai muualle työpisteen lähelle kuvia jotka symboloivat päämääriäsi.
  • Valitse tietokoneen taustakuvaksi kuva vedestä (ura, eteneminen).
  • Lisää puuenergiaa viherkasveilla (vauraus, runsaus, hyvinvointi). Rahapuu on erityisen hyvä jos valo-olosuhteet ovat sopivat.
  • Pidä puhelinta tällä alueella. Se symboloi yhteydenpitoa avuliaisiin ystäviin ja asiakkaisiin.
  • Pidä pöydällä esineitä jotka liittyvät työssäsi tarvitsemaasi luovuuteen.



  • Tuo työpisteelle myös punaista väriä.



  • Siivoa työpöytäsi päivän päätteeksi. Näin pääset aloittamaan jokaisen päivän kirjaimellisesti "puhtaalta pöydältä".

Raha-asioiden hoito
  • Pidä se paikka siistinä jossa hoidat laskujen maksamisen, budjetin suunnittelun ym. raha-asioihin liittyvät toimet.
  • Kun maksat laskuja, tee se rauhassa, äläkä tee sitä paikassa jossa rentoudut.
  • Pidä ja säilytä laskut järjestylsessä, maksetut ja maksamattomat erillään. 

Tietoa fengshuista olen hakenut ja kerännyt intenetistä. Suomenkielisiä tietolähteitä tähän bloggaukseen ovat olleet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä, kommentit ilahduttavat!