tiistai 9. heinäkuuta 2019

Remontti etenee: olohuone alkaa hahmottua



Kun remontti alkaa olla tässä vaiheessa, iskee pieni malttamattomuus: pitäisi päästä sisustamaan!

Mutta vielä on maltettava: sohvaa odotellaan kuukausi (tehdas kesälomilla), ikkunan alle tuleva kiintokaluste on vielä levyinä puutavaraliikkeessä ja mattokin jossain matkalla...




























Silloin kun tuntuu että asiat eivät etene ja pieni tyytymättömyys hiipii mieleen, kannattaa muistuttaa itseään siitä, mistä lähdettiin ja mitä on jo tehty!




























Olohuoneemme viime talvena. Ajan kellastama Saima-parketti ja beiget tapetit. Ei kattolamppua, ainoana valona tuo nurkassa kököttävä pöytälamppu. Liian pieni matto, mittasuhteiltaan liian matala ja leveä musta sohva. Vanhan kodin mööpelit olivat tähän kotiin vääränlaisia, mutta kyllä niillä syksy ja talvi pärjättiin. Olimme kuitenkin hyvin iloisia ja onnellisia uudesta kodistamme!




























Tv-tasot puhuttavat ainakin Facebookin sisustuspalstoilla. Meillä tason virkaa ajoi vanha kaunis tuoli. Tuolin olen saanut ystävättäreltäni ja pian se saa uuden maalipinna ja paikan. Television varalle on suunniteltu muuta.































Kun remonttia aloiteltiin kevättalvella työhuoneesta, olohuone toimi välivarastona ja kalusteiden kunnostustilana. Askon Basil-hyllyn bongasin tarjouksesta ja se piti saada välittömästi, vaikka tiesin että se täytyy vielä raahata väliaikaisvarastoon remontin tieltä.

 Talvella poisteltiin asunnosta pikkuhiljaa vanhoja tapettikerroksia. Tämä oliivinvihreänä ja kultaisena hohdellut tapetti on varmasti aikanaan ollut talon emännälle ilo ja ylpeys.




























Laatassa olleen kreosootin takia jouduimme avaamaan kaikki lattiat. Saima-parketin alta löytyi tämä kaunis, hunajan sävyinen mäntylautalattia, mutta se oli valitettavasti purettava pois. Rutikuivaa, tiukkaa ja tiheään naulattua puuta oli myös mahdoton purkaa ehjänä, joten kaatopaikalle päätyi. Toisaalta ihan hyvä niin: kaikki lattiassa ollut materiaali haisi ratapihalle ja oli kuitenkin pakko uusia.




























Toin olohuoneeseen ensimmäisen kalusteen noin viikko sitten. Peikonlehti ja muut viherkasvit pääsivät autotallin väliaikaiskodista parempaan valoon. Kirjat, laatikon ja Kanarialta tuodun Buddha-patsaan asettelin hyllyyn osviitaksi (miehille) siitä, mihin tarkoitukseen kevytrakenteinen hylly on ajateltu.




























Viime viikonloppuna tein täsmäostosreissun Ikeaan. Olen haaveillut Ikean Vittsjö-sarjan hyllystä koko täällä asumisemme ajan ja nyt kävin sen ostamassa. Hyllykkö sopii mielestäni hyvin Askon Basil -hyllykön kaveriksi.  Ikeasta lähtivät mukaan myös hyllyt työhuoneeseen ja pari ihan pientä juttua: tyynynpäällisiä ja vakiosetti Svalka-viinilaseja.

Ikkunan edessä oleva Ikean Lövbacken -pöytä on miehen valinta ja sopiikin muotokieleltään ja mittasuhteiltaan mitä parhaiten tähän 60-luvun pieneen taloon. Kaverikseen se saa aidot 60-luvun sarjapöydät, mutta ne odottavat vielä varastossa. Korituoleja on kaksi ja ne olen saanut äidiltäni. Jos saan joskus haaveilemani Barcelona -tuolit, korituolit väistyvät, mutta en taida koskaan haluta luopua niistä kokonaan...


Olohuone valmistuu siis elokuussa kun sohva saapuu. Palataan silloin asiaan!



1 kommentti:

  1. Meillä työhuone on myös välivarastona sitten, kun remontti alkaa. Myös vaihtolava täytyisi vielä hankkia. On helppo laittaa sitten remonttijäte kasaan ja viedä pois. Kovasti tsemppiä teidän urakkaan! https://www.jatehuoltosalo.fi/

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä, kommentit ilahduttavat!