lauantai 12. lokakuuta 2019

Suihkuhuoneen Fengshui


















Sektori 6: matkat, avuliaat ystävät. Elementti: metalli. Väri: valkoinen, hopea, kulta.
Ilmansuunta: länsi. Vuodenaika: varhainen syksy. Vuorokaudenaika: ilta.


Sanotaan, että jos tämä metallin alue on huonokuntoinen (tai puuttuu) se saattaa aiheuttaa tunnekylmyyttä, erakoitumista, ahdasmielisyyttä ja itsepintaisuutta ja erityisesti perheen miehissä yleistä tyytymättömyyden tunnetta.

Jos puhutaan perheen miesten tyytyväisyydestä tai tyytymättömyydestä, niin meidän perheen vesipeto, eli mies, suihkunautiskelija, on konkreettinen esimerkki ja todiste siitä, että tämä pitää paikkansa: hänen tyytyväisyytensä (myös koko kotiin) on kasvanut kasvamistaan sen jälkeen, kun suihkuhuone saatiin kuntoon.


En ole löytänyt tietoa siitä, mikä olisi suihkuhuoneelle otollisin paikka baguassa, mutta kuten wc, myös suihku- tai kylpyhuone tarjoaa chille pakopaikan: viemärin. Lyhyt johtopäätös: suihkuhuonetta ei kannata sijoittaa ainakaan ulko-ovea vastapäätä. Meillä tätä tilaa lähinnä oleva ulko-ovi on "kakkossisäänkäynti", eivätkä ovetkaan aivan kohdakkain satu.

Tämänkin tilan värityksen ja materiaalit olin valinnut ja miettinyt puhtaasti omien mieltymystemme mukaisesti, mutta feng shuin kannalta meillä oli onnea: valkoiset, yläosastaan harmaat seinät ja valkoinen katto sopivat alueelle täydellisesti.

Metalli elementtinä edustaa mm. niitä hetkiä elämässä kun nautitaan työn tuloksista (sadonkorjuu, työpäivän päättyminen). Suihku on aika konkreettinen ja luonnollinen tapa tehdä se: työpäivän jälkeen suihkuun mennään huuhtomaan pois päivän pölyt ja hiet. Sadesuihkun alla voi vähän fiilistelläkin ja nauttia veden rentouttavasta virtaamisesta iholla. 


Elementeillä on merkitystä myös terveydelle ja elimistön toiminnalle. Fengshuin kannalta suihkuhuoneemme sijaitsee varsin otollisella alueella: metallin on ihon ja hengitysteiden ja keuhkojen elementti. Suihkussa puhdistamme ihomme ja hengitämme lämmintä, kosteaa ilmaa, jota on helppo ja miellyttävä hengittää. Nenä aukeaa, flunssaisena tai yskäisenä limat lähtevät liikkeelle ja olo helpottuu. Myös iho hengittää. (Valkoinen, ovaalinmuotoinen, tai ainakin pyöreäkulmainen, kylpyamme siis joka taloon?)

Kolmas asia, joka osui nappiin: metalli tuo elämään positiivisuutta, innostuneisuutta ja uskoa tulevaisuuteen. Suihkunraikkaana kaikki näyttää paremmalta, olo on virkistynyt ja rentoutunut.



Baguan kuudes huone on myös avuliaitten ystävien alue. Alueelle sopisivat yhdessäoloa kuvaavat valokuvat ja tauluasetelmat, mutta koska kyseessä on märkätila, sellaisia ei tietenkään tule. Yhdessäoloa symboloikoon pyyhkeemme, laudeliinamme ja kylpytakkimme vierekkäin naulakossa. 

  • Älä säilytä kylpyhuoneessa likaisia vaatteita, vaihda pyyhkeet ja muut tekstiilit puhtaisiin riittävän usein.
Metallielementtiä on kylpyhuoneessa aika usein ihan automaattisesti... Hanoissa ja käyttötavaroissa toistuvat usein sekä metalli materiaalina, että myös pyöreä muoto.




Seinälaatoissa yhdistyvät metalli ja maa. Laattojen väri itsessään on silkkaa metallia,
muoto maata. Lasitettu, heijastava pinta taas on vettä.


Lattialaatat ovat mustat ja edustavat vesielementtiä ja luonnollisesti suihkuhuoneessa vesi on läsnä myös ihan konkreettisesti ja parhaassa muodossaan virtaavana, toisaalta pahimmassa muodossaan viemäriin valuvana...

Koska suihkuhuoneessa on ikkuna, olen voinut laittaa sinne viherkasveja. Ihanaa! Viherkasveilla on helppo elävöittää tilaa kuin tilaa, ja usein kliinisissä, pelkistetyissä pesutiloissa niillä saa aikaan jopa ylellisen tunnelman. Toivottavasti juoru pärjää näissä valo-olosuhteissa...



Tällä baguan alueella on myös uloke, eli on syytä miettiä kuinka hillitä metallia hiukan, vaikka toisaalta: voiko ihmisellä olla liikaa ystäviä? Tai voiko jatkuvaa aurinko- ja kaukokaipuuta poteva ihminen päästä liikaa matkoille? Ei kai, mutta tulielementti on hyvää vastapainoa metallille.





Aika luonnollinen tapa on tulen tuominen huoneeseen ihan konkreettisesti vaikkapa kynttilöiden muodossa. Ruskeista tuoksulämpökynttilöistä tulee suihkuhuoneeseen vieno tervan tuoksu. Tuli rajoittaa paitsi metallia, myös alueen runsasta vesielementtiä.










Maaelementtiä on seinälaatassa (muoto, materiaali), mutta kiiltävän valkoisena (vesi, metalli) tuntuu, että sen vaikutus jää turhan vähäiseksi ja tila kaipaa muutenkin lisää lämpöä, jota on helppo tietysti tuoda ruskealla värillä, puulla ja muilla luonnonmateriaaleilla. Korissa säilytetään shampoot ja saippuat.

Ruskea on ollut minulle aina vähän hankala väri, mutta esimerkiksi juuri koreissa ja puisissa yksityiskohdissa se tulee mukaan ihan luontevasti. 



Saunoessa himmenetään valot ja nautitaan kynttilöiden loisteesta.
Tämäkin tila muokkaantuu vielä, mutta kyllä siellä nytkin
jo ihan mielikseen käy!

Tietoa fengshuista olen hakenut internetistä. Suomenkielisinä tietolähteinäni ovat toimineet mm. Riikka Pöntysen, Hannupekka Huovilaisen ja Energiakeskus Indigon sivustot. Englanninkielistä materiaalia netistä löytyy myös pilvin pimein...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä, kommentit ilahduttavat!