tiistai 22. lokakuuta 2019

WC:n Fengshui (oma)


Sektori 3: perhe, suku. Elementti puu.
Trigrammi: chen – ukkonen. Ilmansuunta: itä. Aika: keskiaamu/kevät. Perhe: vanhin poika.



Meillä wc sijaitsee suurimmaksi osaksi puun sektorilla. Kolmas sektori on perheen, suvun ja terveyden edustaja. Sen elementti on puu ja värit vihreä ja ruskea.  Hyvässä tasapainossa oleva alue parantaa perheen keskinäisiä suhteita. Pieni kaistale on myös maata (8, viisaus, tieto).

Vessan remonttisuunnitelman tein jo talvella koska sinne oli tulossa rakenteellisia muutoksia. Suunnitelman voit käydä vilkaisemassa bloggauksesta "Pienen wc:n remonttisuunnitelma - ankeasta ihanaksi?"

Kun tilasin ohjeen ilmansuuntabaguan käyttöön ja tarkistin alueet, huokasin helpotuksesta kun huomasin, että olin ollut ihan oikeassa wc:n sijainnin suhteen. Olen nimittäin pohtinut senkin sisustamista fengshuin kannalta. Ne pohdinnat ja suunnitelmat löydät bloggauksesta "Wc ja fengshui, itä, elementti puu". Sieltä löytyy vinkkejä myös vihreän värin tuomisesta muihinkin tiloihin niille, joiden lempiväreihin vihreä ei kuulu.

Toisaalta huokasin harmituksesta, taas hieman haasteellinen sisustettava mustan ja valkoisen ystävälle. 

No, hyvät puolet ensin: Kursivoidut pätkät ovat lainauksia omasta bloggauksestani.
  • Jos wc on talon ulko-ovea vastapäätä, on uhkana, että ulko-ovesta tuleva hyvä energia luikahtaa suoraan viemäriin kiertämättä koko asuntoa
Hyvä, ei ole.
  • Jos wc on kodin keksiosassa, se vaikuttaa koko kodin feng suihin voimakkaasti: keskiosan pitäisi olla väljä ja koska se on maan aluetta, viemäriin valuva vesi vie siltä pois voimaa. 
  • Kaakkoisimmassa osassa sijaitseva wc on haasteellinen siksi, että kaakkoisosa on fengshuissa vaurauden aluetta ja jos ei ole tarkkana, vauraus valuu, kuten sanottua, viemäristä alas.
Hyvä, ei ole näilläkään alueilla.

Vesi ravitsee puuta. Musta lattia on siis ihan ok, mutta seinillä alkavat tilan ongelmat. Seinien alaosa on valkoista laattaa, laatoituksen reunassa metallilista ja yläosa on maalattu harmaaksi. Nämä ovat metallin värejä ja materiaaleja ja heikentävät puun voimaa.



Olin jo talvella miettinyt miten saada sinne puuelementtiä:

"Jos altaan viereinen taso ja kaapin päällä oleva hylly olisivat puuta, wc saisi kaivattua pehmeyttä ja lämpöä. Samaa puuta voisi olla myös taulujen kehyksissä!"


Jade toisi vihreää väriä. Sen uskotaan vetävän puoleensa ja vahvistavan positiivisia ominaisuuksia ja luovan harmoniaa, joka saa aikaan miellyttävän chi -energian virtauksen.

Altaan vierellä olevalla tasolla pidetään tuikkulyhtyä yms. ja sen alla on paikka wc-paperille ja käsisuihkulle joka vielä uupuu kolostaan. Onpa siellä pieni jadekivikin. Sen materiaali on puuta, muoto ja väri maata. Ripaus keltaista voisi tehdä terää?



Saippua tuoksuu metsälle, rosmariinille ja timjamille.


Lasissa värit ovat kauneimmillaan.

Ja entäs sitten pellava... 
Huipputrendikäs, mutta ajaton. Fantastinen materiaali pyyhkeisiin - ja ruskea.


Pellavaisia, mieluisia pyyhkeitä en ole vielä löytänyt, mutta ensihätään Luhdan froteepyyhkeet. Aika hento ruskean sävy näissä on, mutta olkoon sävy "vaalea hiekka" (maa). Maaelementtiä on myös niiden pehmeys ja froteekuvioinnin muoto. Nämä pyyhkeet ovat siitä poikkeukselliset, että niissä ripustuslenkki on siellä missä pitääkin: pyyhkeen pitkällä sivulla.

"Puuelementin energia on ylöspäin suuntautuvaa, siksi esim. kookkaat, näyttävät viherkasvit ovat onnen omiaan lisäämään tilan puuenergiaa."

Kaapin päälle laitettiin hyllylevy samasta, petsatusta liimapuulevystä. Sinne halusin viherkasveja, mutta eihän pimeässä huoneessa mikään oikea kasvi kestä.

Ei nyt varsin kookas, mutta vihreä ja mehevä! Löysin (teko)aloe veran Jyskistä.


Norsu on "köyhän miehen jadeveistos", kirpputorilöytö, vihreää puristelasia.
Koppakuoriaispurkki on löytö Luhdan outletistä. "Upea ötökkä", sanoi Rasmus 5 v.


Aloe vera on hyvä fengshui-kasvi. Tätä en tosin varsinaisesti tiennyt kun sen ostin, mutta ajattelin  sen sopivan tälle alueelle parantavien ominaisuuksiensa takia (vaikka tekokasvi onkin) ja että se on hyvän näköinen ja muistuttaa etelän lomista mukavalla tavalla.


Myöhemmin luin: "Fengshuissa monet asiat katsotaan symboliikan kautta, joten parantava Aloe vera on aivan loistava kasvi kotiin ja työpaikalle. Se ikään kuin tuo parantavaa energiaa ja fiilistä, sillä kun sitä jatkuvasti näkee kotona, niin sen parantava symboliikka vaikuttaa meihin alitajuisesti."  - Sarin Puutarhat -

Kaupassa mietin että sille pitäisi olla joku vähän korkeampi ruukku tai teline, mutta Jyskistä en sellaista löytänyt. Seuraavaksi menin vieressä olevalle kirpputorille ja löysin tuon ihanan, hassun telineen! En olisi osannut edes ryhtyä tuollaisesta haaveilemaan... No, onhan se kitschiä muovikristalleineen, mutta wc on hyvä paikka pienelle huumorillekin...


Toivottavasti nämä riittävät tuomaan riittävästi puuenergiaa kaiken metallin keskelle. Hyllyn päälle ilmaantunee vielä lisää viherkasveja kunhan sopivia, tarpeeksi hyvän näköisiä löytyy.

Ja lopuksi yksi tärkeä vinkki vessaan, sijaitsipa se missä tahansa:
Pidä wc-pöntön kansi aina suljettuna jotta hyvä energia, vauraus ja onni eivät valuisi vessanpöntöstä alas.

Tietoa fengshuista olen hakenut internetistä. Suomenkielisinä tietolähteinäni ovat toimineet mm. Riikka Pöntysen, Hannupekka Huovilaisen ja Energiakeskus Indigon sivustot. Englanninkielistä materiaalia netistä löytyy myös pilvin pimein...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä, kommentit ilahduttavat!