torstai 10. lokakuuta 2019

Saunan eteisen Fengshui



















Sektori 6: matkat, avuliaat ystävät. Elementti: metalli. Väri: valkoinen, hopea, kulta
Ilmansuunta: luode. Vuodenaika: varhainen talvi. Vuorokaudenaika: yö.

Sektori 7: lapset, luovuus. Elementti: metalli.  Väri: valkoinen, hopea, kulta
Ilmansuunta: länsi. Vuodenaika: syksy. Vuorokaudenaika: ilta.


Tila on melko haastava: pimeä, matala, neljä ovea ja oviaukko. Eteistä käytetään paitsi saunasta vilvoittelemaan tullessa, myös aina pihalle mentäessä ja ystävätkin, varsinkin kesällä, kulkevat ”kylään” tästä ovesta. 

Jokapäiväisessä käytössä se on meidän kotiin tullessa, suihkuun mennessä, ruokaa laittaessa (ruokakomero) ja pyykkihuollon yhteydessä. Myös koiran kanssa kuljetaan useimmiten tästä.



Eteisen pitäisi olla valoisa ja järjestyksessä. Valoa saatiin vähän lisää kun ulko-ovi jouduttiin vaihtamaan, kattopanelointi ja valaistus uusittiin. 


Vaikka pikaisesti katsoen yleisvaikutelma on melko "vetinen" (musta), löytyy sitä metalliakin, itseasiassa aika runsaasti...

Ovien valkoinen väri on metallia, samoin liukuovien kehykset, materiaali puuta, paitsi suihkuhuoneen ovi, joka on etsattua lasia.

Tästä en ole nyt aivan varma: kirkas kiiltävä lasi on vettä, mutta ehkä tämän kanssa mennään kuitenkin sinne metallin puolelle? Liukuovien peili ja musta lasi ovat kyllä selkeästi vettä.

Liukuovikomero ja ulkoseinän puoleinen alue ovat siis sektorilla 7. Tämä alue on yhteydessä lasten saamiseen, luomiskykyyn,  innostavaan vapaa-aikaan ja romanssien mahdollisuuteen. Emme halua enää lapsia, olemme jo niin vanhoja, emmekä toivo "uusia romansseja", tämä nykyinen riittää, mutta innostava vapaa-aika ja luovuus - welcome!

Liukovikaappi pitää sisällään siivouskomeron. Siivouskomero tuppaa usein olemaan se huushollin toiseksi eniten epäjärjestyksessä oleva paikka heti vaatehuoneen jälkeen, mutta toivon että hyvin suunniteltu ja organisoitu tila helpottaa sen pitämistä järjestyksessä.

Erilaisia pesuaineita on tietysti pilvin pimein, mutta sitä mukaa kun putelit ja pullot tyhjenevät, ne vaihdetaan yksinkertaisiin, luonto- ja ihmisystävällisiin ja monikäyttöisiin etikkapohjaisiin puhdistusaineisiin. Se selkiyttää tilannetta.


Tapetissa on vettä, metallia ja puuta. Luovuuden alueelle kuuluvat myös iloiset asiat: puutarha on iloinen asia! Tapetti tuo sen sisätiloihin ja valkoista, mustaa ja harmaata täplittävät kultaiset yksityiskohdat, jotka välkehtivät ihanasti. Naulakosta ja kenkätelineestä metallia löytyy lisää...

Naulakko on avuliaitten ystävien alueella, koitamme pitää siellä tilaa myös heidän takeilleen!


Vanha tuoli on lahja ystävältä. Se on pyörinyt huusholleissamme etsien paikkaansa, nyt vihdoin se paikka löytyi. Tuolille on hyvä istahtaa laittamaan kenkiä jalkaan.

Lattia on vettä (musta) ja maata (laatta). Kaislamatto tuo tilaan lisää maaelementtiä sekä  muodollaan että värillään. Maa ravitsee metallia, eikä pieni ripaus tultakaan tee pahaa. Koska mustaa on värinäkin tilassa paljon, ja suurina pintoina, maata voisi vielä lisätä ja ihan oikeita viherkasveja, puuelementtiä, kaipaisin myös vähän lisää. En tiedä löytyykö niille järkevää, tai ylipäätään mahdollista paikkaa, mutta aika näyttää...


Tässä taulussa (Nikolai Lehto) on puuta (kehys ja muoto) tulta (punainen) ja maata (keltainen). Siinä on myös kuudenteen sektoriin liittyvää symboliikkaa: haaveilemme jatkuvasti matkoista, ja toki olemme reissuille päässeetkin, mutta nyt remontti on pitänyt tiiviisti kotinurkissa. Edes kotimaan matkailuun ei ole ollut aikaa - paitsi työn merkeissä, eikä sitä lasketa. Lapsenomainen, naivistinen tyyli, humoristisuus, värit, iloinen merimieshahmo; aika hyvä taulu juuri tuohon 7- ja 6- sektorin rajamaille! Miehen sanoin: "toi tuo tänne vähän vappua!"

Eteinen ei saisi olla tukkoinen, vaan siellä pitäisi olla tilaa ihmisten ja energian kulkea. Aivan kuten pääsisäänkäynnissä ja eteisessä, myös tämän eteisen pitää olla hyvin valaistu. Kuten alussa totesin, tila on haasteellinen kaikkien oviensa ja rikkonaisten seiniensä takia, mutta tuossa kulkiessa ja pyöriessä tuntuu ihan hyvältä. Liukuovet olivat erittäin hyvä valinta!

Eteisen valot ovat himmennettävät. Siivotessa ja touhutessa valot voivat olla kirkkaat, kun saunotaan, valoja voidaan himmentää. Oman tunnelmansa tuo myös suihkun lasioven läpi kajastava valo.

Olen nyt pari päivää katsellut eteistä ja keksinyt muutaman konstin tuoda sinne lisää luonnonläheisempiä juttuja - tästä jatketaan...

Tietoa fengshuista olen hakenut internetistä. Suomenkielisinä tietolähteinäni ovat toimineet mm. Riikka Pöntysen, Hannupekka Huovilaisen ja Energiakeskus Indigon sivustot. Englanninkielistä materiaalia netistä löytyy myös pilvin pimein...



Jos havaitset virheitä tulkinnoissa tms., korjausehdotuksia
otetaan vastaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä, kommentit ilahduttavat!