Kolme kaupasta saatavaa asiaa tekevät kevään odotuksen konkreettiseksi. Ensimmäisenä niistä ilmestyvät kauppoihin tulppaanit. Ostan kimpun joka perjantai. Tällä kertaa valinta osui valkoiseen.
Tulppaaneita seuraa basilika.
Maaliskuun alussa yrttipuskat mystisesti tuuhettuvat ja basilika tuoksuu kaiken muun yli vihannesosaston yrttihyllyssä, kassahihnalla, kauppakassissa ja kotona.
Ja sitten, muutamaa viikkoa myöhemmin, ilmestyvät hyllyihin ensimmäiset, ihan ohuet parsat. Niitä pitää saada välittömästi. Tällä kertaa herkuttelupäiväksi osui lauantai, koska parsojen kanssa on saatava myös valkoviiniä. Ja nimenomaan saksalaista rieslingiä,.
Aperitiiviksi valikoitui tällä kertaa prosecco.
Tosti Prosecco Extra Dry
Proseccon myötä lähti lämpimiä ajatuksia Italiaan, myös sinne Veneton alueelle pohjoiseen, jossa koronavirustilanne on aika paha.
Lisukkeet varman päälle: serranokinkku, parmesantikut, kananmuna, nokare voita, ripaus pippuria. Muuta ei tarvita. Ja tässä kuivan valkoviinin ystäville uutuus Alkon valikoimasta:
Hyllynreunalipareessa luvattiin vivahteikkuutta ja ryhtiä; odotukset täyttyivät. Tämäkään ei ole hinnalla pilattu, 12.90 €.
13.3. vietetetään riesling-viinin syntymäpäivää.
Klaus Kleinfisch, kreivi Johann IV von Katzenelnbogenin sijaishallitsija, osti viiniköynnöksiä viinitarhalle Rüsselsheimiin. Myyntiasiakirjassa, joka on päivätty 13.3.1435, sana ”riesling” mainitaan ensimmäisen kerran: ”umb seczreben Rießlingen in die Wingarten”, kuusi rieslingiä viinitarhaan.
Voi sitä makua joka suuhun tulee kun parsa rapsahtaa suussa... Maistuu kevät.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos käynnistä, kommentit ilahduttavat!