maanantai 16. maaliskuuta 2020

Se on joskus pienestä kiinni

Facebookin Fengshui-ryhmässä on kuukausittaisia haasteita, nyt maaliskuussa se on baguan sektori 1. Meillä on tällä alueella keittiö.


Keittiön fengshui on ihan kohtuullisella tolalla, mutta tuo ruokailutilan vastainen seinä on vähän tökkinyt. Koko remontin jälkeisen ajan, eli viime loppukesästä lähtien, olen pohtinut mitä sille tekisin. Ryhmän haasteesta sain innoituksen ryhtyä sen somistamiseen.



Suuri julistetaulu paransi tilannetta vähän, mutta ei riittävästi.

Työtason oikealla puolella on tyhjä kolo. Ikkuna on matalalla ja keittiössä tuuletusikkuna on saatava auki, sen edustaa ei voinut siis tukkia. Mutta on kololle käyttöäkin: peltitynnyriin kerätään tyhjät pullot ja koiran ruokakupeille on paikka, jossa ne eivät ole tiellä. Jos tuuletusikkunaongelmaa ei olisi, tuohon olisi tietysti sopinut vaikka hyllykkö tai lokerikko, mutta nyt sellainen ei tullut kyseeseen.

Vihdoin annoin periksi naulakkoajatukselle... Näitä Ikean Tjusig -naulakoita meillä on kotona muuallakin, yksi sellainen siis lisää.



Fantastinen tuote: selkeä muotoilu, yksinkertainen ajatus:


puukapula, jossa reilut, eleettömät koukut.

Naulakon tulo vaati sen, että isoa "mustikkalusikkataulua" piti nostaa 10 cm ylöspäin. Myös nämä reiät toivoin saavani peittoon. Ne ovat todiste siitä, että pienet taulukoukut eivät kestä punasaviruukun painoa.





Rottinkisia seinäamppeleita on tullut keräiltyä kirppareilta. Tähän taloon ne ovat taas onnen omiaan.


Tiskiharjakin on kirpparilöytö. Samanlainen jouhiharja on käytössä, mutta tämä saa roikkua naulakossa silmänilona. Jouhiharjasta löytyy enemmänkin tarinaa bloggauksesta "Lasilla on väliä. Vai onko?" 

Astiapyyhe on isoisoäitini peruja, käsin kudottua ihanaa, pehmeää pellavaa. Tuollaisia ei enää kaupoista saa, eikä iän tuomaa pehmeyttä voi ostaa.


Ruokailutilan tauluseiniä sommitellessani kehystin myös tämän, Esa-Pekka Laakion valokuvan muruharjasta.

Kaunis, vanha käyttöesine: varsi puuta, harjakset jouhta.


Kivahan tuosta seinästä tuli. Periaatteessa tarpeeton, mutta kokonaisuuden kannalta tasapainottava.


Tauluja tulee vielä muutama lisää. Laakion kuvateoksessa on vielä monta ihanaa kuvaa jäljellä...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä, kommentit ilahduttavat!