tiistai 31. maaliskuuta 2020

Metallirotan vuosi ja ensimmäinen neljännes

Kiinalainen ajanlasku alkaa vuodesta 2697 eaa., jolloin Keltaisen keisarin uskotaan nousseen valtaistuimelle. Näin ollen vuosi 2020 on kiinalaisessa kalenterissa 4717. vuosi.

Kun maailmassa raivoaa koronavirus ja kaikki on aivan sekaisin, kiinnosti katsoa mitä kiinalaisen astrologian ennusteet ovat tälle vuodelle luvanneet. Parhaan suomenkielisen sisällön löysin sivulta astro.fi (klikkaa), jossa Virpi Karjalainen avasi tulevaa vuotta. Kursivoidut kohdat ovat lainauksia hänen sivultaan.

Tähdet taitavat tänä vuonna olla luonnon puolella ja laittaa meidät ihmiset ruotuun...

"Rotta on maskuliinista energiaa edustava yang-eläin, jolla on aktiivinen ja vilkas elämänasenne. Se ei siis pelkästään jää katsomaan sivustaseuraajana mitä tapahtuu, vaan sillä on oma toimintasuunnitelma aina työn alla. Rotan energia on valpasta, koko ajan varuillaan olevaa ja juonia salassa punovaa."

Vaivihkaa, tehokkaasti ja nopeasti virus valloitti koko maailman muutamassa viikossa. Jopa sen rakenne on nerokas: pienillä proteiininystyröillään se tarttuu ihoomme, vilistää elimistöömme ja tunkeutuu uuteen isäntäsoluun lisääntyäkseen.

"Rotan vuodella onkin meille tärkeä sanoma, kun painimme maapallon raskaan energian keskellä, suorastaan apokalyptisessä meiningissä, lopun alussa."

Kun tätä on kirjoitettu, viruksesta ei vielä ollut tietoa, mutta ilmastoahdistusta poti alkuvuodesta moni. Sitä ei ehdi murehtia nyt kukaan. Eikä tarvitse: luonto on saanut hengähdystauon. Mutta vain tauon.




Kiinassa näkyy sinistä taivasta, Venetsian kanaaleiden sedimentti on laskeutunut pohjaan ja vesi on kirkasta. Ilma on helpompaa hengittää. Tutkijoiden ja asiantuntijoiden mukaan virus muistuttaa meitä siitä, minkälainen tilanne voi olla kun ilmastonmuutos etenee siihen pisteeseen, että päästöille on tehtävä täydellinen stoppi.

"Vaikka ensin näyttää, että kaikki on menetettyä, se ei ole. Aina alkaa uusi sykli alusta, kun entinen maailmanjärjestys on loppuun kaluttu. Aina versoaa uutta kasvua, kun entinen maa on poltettu juuriaan myöten, tai kun se on vedenpaisumukseen hukkunut. Rotta ikään kuin tarjoaa meille Nooan arkin, jonne voimme pelastaa ihmis- ja eläinkunnan parhaimmiston: uskon ihmeisiin, toivon paremmasta ja rakkauden kaikkien kansojen ja rotujen kesken."

Viisastummeko? Opimmeko tästä jotain? Voittaako solidaarisuus ahneuden vai päättyykö tämä kuten pelkään: rikkaat ja vauraat pääsevät hyödyntämään tilanteen, vähempiosaiset ja köyhät, jo nyt orjuutetut, maksavat kovimman hinnan: heidät uhrataan talouden uuden nousun ja kasvun alttarille. Multimiljonäärit ovat multimiljonäärejä pandemian jälkeenkin.


"Metalli-Rotan vuotta värittävä yang-metallienergia tiivistää, kääntyy sisäänpäin, on taipumaton. Se pitää kiinni järkähtämättä. Vesi- ja metallienergia yhdessä tarkoittaa sitä, että meille voi tulla masennusta ja pelkotiloja, hetkellistä toivottomuutta, vetäytymistä yksinäisyyteen."

Ihmiset ovat kodeissaan. Monet peloissaan syystä tai toisesta. Joku pelkää omaa tai läheisen sairastumista. Joku joutuu elämään väkivallan pelossa. Ahdistaa, kun ei voi mennä minnekään, ei pääse pakoon. Ei töihin, ei kouluun, ei naapuriin. Nyt joutuu kohtaamaan oman perhe-elämänsä ja suhteet lähimmäisiin sellaisena kuin ne ovat. Hyvässä ja pahassa.



Kalenterit ovat tyhjentyneet, työt vähentyneet tai loppuneet kokonaan. Toiset tekevät töitä henkensä kaupalla. Moni ei enää välitä siitä mikä viikonpäivä on meneillään, sillä ei ole merkitystä. Etäkoulut ja -työt pitävät jotkut vielä jossakin aikataulussa. 

Aika raskasta, kiireistä ja kuormittavaa tuntuu sekin olevan, opettajien ja päiväkotien henkilökunnan työtä aletaan varmaan pikkuhiljaa arvostaa ihan eri tavalla. Kun koittaa tehdä omat työt, valvoa, auttaa ja kehitellä vaikkapa kolmen lapsen koulutehtäviä, tehdä välipaloja ja lounaita, tulee varmasti ikävä myös koulun keittiön tätejä. Millaisessa yltäkylläisessä, palvelevassa yhteiskunnassa olemme saaneet elääkään!

"Metalli-Rotan vuosi 2020 ounastelee siis tiukkoja käänteitä, toimintaa, sitä, että asiat tehdään ”oikein” eikä niistä jousteta, sillä yang metalli on taipumatonta ja kovaa kuin rautatanko tai kirveen terä. Kuten voit arvata, tämän ”kirveen” kanssa ei paljoa neuvotella."

Ei neuvotella, ei. Ei auta kirves, ei sauna, ei terva. Ei edes "nyrkki". Saippua vähän.


"Rotan vuonna fengshui-energioita hallitsee metallitähti 7. Tuon tähden energia lennähtää meidän jokaisen elämään sekä kotimme keskustaan. Numero 7, metallitähti, on siis kuvaannollisesti vuoden hallitsija, joka määrää tulevana vuonna osan kohtalostamme. Meidän täytyy nöyrtyä ja polvistua hallitsijan edessä, oli tämä sitten kansalle myötämielinen tai vihamielinen kuningas. Valitettavasti nyt valtaan on vuoden ajaksi noussut äkkipikainen, päitä vadille vaativa rautaisella nyrkillä johtava hallitsija, jota meidän täytyy hieman varoa ja lepytellä."

"Hieman" ei enää pidä paikkaansa, varomiseen on syytä.



"Sisäinen viaton lapsemme haluaakin ummistaa silmät hankaluuksilta, pitää hauskaa ja keskittyä positiiviseen. Siksi kolikon kääntöpuolena on ”iloinen 20-luku”. Tämä tarkoittaa myös nuorten naisten esiinmarssia kaikilla aloilla: nuoret naiset asettuvatkin valta-asemiin, päättäjiksi ja suunnannäyttäjiksi. Tästä meillä on oivallinen esimerkki omasta takaa, nimittäin Suomen uusi hallitus. Toinen aikamme suunnannäyttäjä on ilmastoaktivisti Greta Thunberg. Käynnissä on vallan ”nuorennus ja naisennus”. Tämä uusi raikas suuntaus näyttää lisäksi tulevan meiltä pohjoisesta päin, Rotan omasta ilmansuunnasta."

Kuvalähde Aamulehti.fi

Olen iloinen, että meillä on naishallitus. Vaikka jokainen ihminen on yksilö, ja kaikki yksilöt ovat ainutlaatuisia, uskon että naiset ovat hyviä johtajia. Empaattisia, mutta tarvittaessa tiukkoja. Naisten on helpompi kysyä neuvoa ja pyytää apua, oma ego ei ole niin tärkeä. Voi kuunnella "kaiken maailman professoreita ja dosentteja".  USA on valitettavasti malliesimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun tunnekylmä, ahne ja itsekäs ihminen on valittu johtamaan maata. Vieläpä sellaista maata, jossa presidentillä jonkinlaista valtaa vielä on.
.......................


Lisäys 7.4.2020
"Naisvetoinen hallitus on joutunut valtaisaan koettelemukseen. Vastoin vanhojen jäärien ennakkoluuloja, he eivät ole pyörtyilleet tai purskahtaneet hysteeriseen itkuun. He ovat toimineet yhtä hyvin ja yhtä jämerästi kuin mikä tahansa mieshallitus. Luultavasti he ovat myös erehtyneet ja tehneet virheitä saman verran."

Kari Enqvistin kolumni "Huuhaa-väki on siirtynyt vähin äänin hopeavedestä käsidesiin")
.....................

Fengshuissa keskitytään paljon itseen ja omaan kotiin, toki myös läheisiin. Nyt se onkin tärkeää: voimme vastata vain omista teoistamme ja huolehtimalla itsestämme, pystymme huolehtimaan paremmin myös niistä, jotka huolenpitoa tarvitsevat. Mutta kun tämä on ohi, pitäisi löytyä sitä kuuluisaa yhteishenkeä. Ja "talkoohenkeä", jota soisi esiintyvän niissä yhteiskuntamme parempiosaisissa myös.



Kun kirjoitin tätä, kotikaupunkiimme satoi lumi ja näin ensimmäisen kerran elämässäni rotan.

Se vilisti aidanviertä. Mistä lie tullut, minne lie menossa.

Koko vuosiennusteen, myös omalle horoskooppimerkillesi, voit käydä lukemassa sivulta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä, kommentit ilahduttavat!