torstai 23. toukokuuta 2019

Elämää autotallissa



Olemme asuneet autotallissa nyt kuukauden. Eikä edes ahdista. 18 m2 tuntuu riittävän hyvin, kun käytössä on ulkotilojakin. Koiran kanssa ulkoilu lähimaastossa on rentouttavaa, luonto on harmoninen ja järjestyksessä.




Huhtikuun loppu oli helteinen, mutta sitten iski se takatalvi. Päivät olemme olleet tietysti töissä tai tekemässä remonttia, mutta ne illat ja aamut... Pienellä lämpöpuhaltimella saimme tallin lämpimäksi iltaisin, mutta puhallin kuivaa huoneilmaa niin paljon, että ei sitä voinut koko yötä päällä pitää. Peittojen alla tarkeni hyvin, tykkäämme molemmat nukkua viileässä, mutta aamut olivat aika jäätäviä. Sovimme, että se joka herää ensimmäisenä, käy napsauttamassa lämmittimen päälle. Pärjättiin.


Arkiset toiminnot, kuten ruoanlaitto ja tiskaaminen, ovat myös oma lukunsa. Jääkaappi on kuistilla, pihalta löytyy grilli ja täältä autotallista mikro, mutta aika paljon on tullut syötyä läheisessä lounasravintolassa. On ihan luksusta istua siisteissä, valoisissa sisätiloissa ja syödä maukasta, monipuolista lämmintä ruokaa ja täyttää lautanen myös mahtavilla tuoresalaateilla. Niin innokkaita grillaajia emme ole, että olisimme kylmillä ilmoilla grillanneet, nyt alkaa sekin homma maistua. Mikroruokaa on myös tullut syötyä jonkin verran.




Tiskaaminen hoituu suihkussa, kohta siirrytään hetkeksi kertakäyttöastioihin.





Toistaiseksi on vielä suihku ja pesukone käytössä, pian lähtevät nekin. Ilman vessaa on nyt elelty pari viikkoa. Enpä ole tullut koskaan laskeneeksi, montako kertaa vuorokaudessa tulee käytyä vessassa, en ole nytkään laskenut, mutta aika monta kertaa. Pikkuhädällä voi käydä puskassa, mutta kyllä työpaikan wc ja yleisten vessojen sattuminen matkan varrelle tulee hyödynnettyä aina, kun siihen on mahdollisuus. Hätätilanteita varten on sinkkiämpäri (muovipussilla vuorattuna). 




Näin ilmojen lämmettyä ulkona tulee oltua enemmän. Jos muuta hommaa ei ole, kuljen pihalla ja suunnittelen istutusalueita, mies istuu auringossa ja kuuntelee musiikkia. Illalla on ihan kiva grillata. 

Remontissa on nyt pieni pakollinen tauko: Työmaan "kymppi" on aurinkolomalla ja sähkömies putkittaa uusia sähkövetoja. Kohta pääsee villoittamaan ja pian  myös levyttämään, pohjamaalaamaan, laittamaan lattialevyt, lattialämmityksen ja laminaatin... Aijjai! Mahtaa olla hieno tunne kävellä tasaisella lattiapinnalla kun ei tarvitse hypellä koolinkien yli tai väistellä kalusteita ahtaassa tilassa.

Pelkäsin etukäteen, että tilanahtaus ja yhdessä kopissa asuminen aiheuttaa turhaa eripuraa pikkuasioista. Näin ei ole onneksi käynyt, pienet eripurat tulevat lähinnä tuolla "isolla puolella" remonttiin liittyvistä asioista. Huoltoa varten soittokamoillekin löytyi tilaa autotalliin päädystä, huomenna kyllä taas lähtevät...































Vakka elämä hetkittäin on hieman hankalaa, olemme kuitenkin tyytyväisiä siihen, että päätimme jäädä tänne työmaalle asumaan. Ensinnäkin säästämme väiaikaisasunnon vuokran, eikä projektilla myöskään ole varsinaisia aikataulupaineita, voisimme periaatteessa asua täällä autotallissa vaikka lumien tuloon asti! Toivottavasti tätä tarvetta ei kuitenkaan tule... Aamulla ennen töihin lähtöä voi tehdä jotain pientä talossa tai pihalla, samoin illalla, vaikka mitään isompaa ei olisikaan menossa. Päätöksiä ja pikkuhommia on helpompi tehdä yhdessä kun olemme täällä; ei tarvitse odottaa toista töistä ja lähteä sitten paikan päälle erikseen. 

Yksi asia kyllä kummastuttaa. Meillä on varasto täynnä banaanilaatikoita, joissa on oikeastaan koko maallinen omaisuutemme. Täällä autotallissa on vain kaikkein välttämättömin. Mitään en ole varastosta kaivannut. Täytynee karsia tavaraa kovalla kädellä kunhan laatikoita ruvetaan purkamaan, aika paljon taitaa olla turhaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä, kommentit ilahduttavat!