sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Oikeus muuttaa mieltään (osa 1?)

Sateinen lauantaiaamu (klo 5.30).

Työmaa ei edisty, koska tarvitaan vähän koolingin muokkaajaa.

- Mitä tänään tehtäisiin?

- Lähdetään katsomaan Bauhausin edullisia seinälaattoja!

Olin löytänyt edullisen, kiiltävän, valkoisen  20 x 20 laatan Bauhausin nettisivuilta hintaan 9,90 €/m2.  Valkoinen kiiltävä laatta on tietysti valkoinen kiiltävä laatta, mutta en uskaltanut ruveta tilaamaan sitäkään näkemättä.

Kotipaikkakunnallamme ei ole Bauhausia, mutta olin Vantaan myymälässä muutaman päivän työkeikalla ja huomasin, että siellä on vähän erilaista tavaraa kuin muissa rautakaupoissa ja ajattelin, että voisikin olla kiva piipahtaa Bauhausissa ajankuluksi.


Yleensä aina kun menen "katsomaan" jotain, tulen kaupasta ulos milloin minkäkin tavaran kanssa. Kerran se oli auto. En sinänsä harrasta juurikaan heräteostoksia, mutta ostopäätökset syntyvät nopeasti kun oikeat jutut sattuvat kohdalle. Auton kohdalla nopeaan ostopäätökseen vaikutti aikoinaan peräkoukku...

Katseltiin valaisimia, poikettiin puutarhaosastolla. Aamulla olin miettinyt, että yhteen paikkaan sopisi ihanasti kartiovalkokuusi, mutta ne ovat aina melko kalliita ja usein kuukahtavat jossain vaiheessa kun saavat liikaa aurinkoa. Puutarhaosastolta löytyi erä näitä ihanuuksia vähän alle kahdeksalla eurolla! Pikkuisen kärsineitä, kuten kuvasta näkyy, mutta jospa korjaisi itsensä kun pääsee maahan kirsikkapuun varjoon...

Vihdoin päästiin laattaosastolle. Todettiin kiiltävä valkoinen 20 x 20 laatta kiiltäväksi valkoiseksi 20 x 20 laataksi ja lastattiin ne kärryyn. Siinä käytävällä pyöriessä sattui silmään tämä:

Oijjoi ja voi, voi! Keittiön, saunan eteisen, pesuhuoneen ja saunan lattioiden suhteen on ollut aivan selvät sävelet: Altro-matto. Musta, kimmeltävä, helppo, turvallinen.

Kuitenkin olen ihastellut näitä marokkolaistyylisiä laattoja muiden kodeissa. Ja olen ollut oikeasti sitä mieltä, että pesutiloissa pitäisi olla heksagon -laatta, se jos mikä on 60-lukua, mutta olen yrittänyt olla "järkevä"  
- Tämä olisi vähän kuin tribuutti sille talon entisen asukkaan valinnalle, sille vanhalle muovimatolle, sanoin miehelle. - Niin olisi, mietin juuri ihan samaa, tuumasi hän.Vanhaa keittiötä voi käydä ihailemassa täällä: "No, kaipaahan se pientä laittoa".Aikamme vatvottuamme päätimme, että lattiappäällyste vaihtuu laattaan. Kohta seuraa remontoijalle tärkeä vinkki.....






































Nyt piti selvittää tilojen neliöt. Kauhea hässäkkä. Enhän minä niitä ulkoa muistanut, mutta sitten tajusin, että täältä blogista löydän pohjakuvan jossa on seinämitat. Kaivoin puhelimen taas esiin ja hätäpäissäni otin tuon yllä olevan taidekuvankin ennen kuin pääsin blogiin asti.

Keittiö oli helppo. Se on neliön muotoinen ja yhden seinän pituus on 3 m. Voin olla siitä varma. koska sille seinälle on tilattu Stalan 3 m pitkä terästaso. Sauna, suihku ja eteinen olivatkin sitten hiukan haastavammat siinä laskea, mutta tarkistimme että valitsemaamme laattaa löytyy nettikaupasta ja tilasimme sen netin kautta kotiin päästyämme. "Hexo" sopii täydellisesti 60-luvun taloon.







































Ja nyt se vinkki:

Pidä remontin tai rakentamisen aikana aina ja kaikkialla mukana kaikki mahdolliset mitat. Koskaan ei tiedä milloin esim. joku alennuslaari sattuu kohdalle ja saat sen unelmiesi sohvan, laatat tai maton pilkkahintaan.

Nämä laatat eivät olleet tarjouksessa, mutta sadan kilometrin päässä kuitenkin


On se. Lattialaatta Retro Floral, 22,90 €/m2.



Low rider... Golfin perä oli melko matalalla. Laattaa oli kyydissä ainakin 350 kg. Onneksi Hexot tulevat toisella kyydillä, ne olisivat olleet autoparalle liikaa.

Muu muisti on hatara, mutta värit ja sävyt muistan aika hyvin. Vaikka laminaatin mallipala ei ollut matkassa, olin varma, että laatan vaaleita sävyjä löytyy myös siitä.

Aika monissa sisustuslehdissä ja -blogeissa esitellään tuotteita sieltä hintahaitarin yläpäästä. Voin ilokseni todeta, että meidän kodin KAIKKI laatat tulivat maksamaan hieman yli tuhat euroa. Laminaatti on Tarkettin Lamin´art , Manor Oak Classic, vaalea.


6 kommenttia:

  1. Lahdessa on mielestäni myös Bauhaus Kärkkäisen lähellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietäisimme, jos olisi :) Lahdessa on Biltema, Motonet ja Plantagen Kärkkäisen lähellä, Bauhaus uupuu vielä.

      Poista
  2. Ihana seurata tätä sinun blogia, kuinka osaatte arvostaa tämän talon historiaa ja entisiä asukkaita tai asukasta. Tsemppiä remonttiin. T. Talon entisen asukkaan miniä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja kiva että seuraat! Hyvä talo, hyvät vibat. Ja sen mitä olen kuullut entisestä emännästä, on ollut iloinen, hauska ihminen, rakas ja tärkeä monille.

      Poista
  3. Hienot laatat! Kevät on mennyt laattoja katsellessa, ja kovasti vetäisi myös tuonne Bauhaussiin. Meillä lähin on Tampereella.

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä, kommentit ilahduttavat!