torstai 16. toukokuuta 2019

Sähkömiehen ensimmäinen työpäivä (meillä...)



Kumin tuoksu on hälvennyt, eivätkä kengät tartu enää lattiaan. Ennen kuin ruvetaan levittämään eristysvillaa, tehdään vähän sähkötöitä.



Vaikka olin laatinut tämän tämä upean sähköpiirroksen, arvelin, että voisi olla hyvä olla paikalla kun sähkömies tulee.

Varmuuden vuoksi olin laittanut myös maalarinteipillä selitykset seiniin mitä mihinkin tulee. Nämä herättivät sähkömiehessä hieman hilpeyttä, minusta ne ovat aivan selkeitä! 

Yllä olevasta valokatkaisjan merkinnästä "SH" sain puhelun töihin:
- Mikä tää "ruokailu ja sh on?", kyseli mies. Vähän aikaa löi tyhjää minullakin, mutta muistin!
- No se on OH, olohuone, siinä on vaan mennyt teippi ryttyyn!

Mielestäni tästä kuvasta illmenee aivan selvästi, että haluamme tähän pistorasian, johon voi laittaa kaksi töpseliä. Kyllä se sähkäri oppi sitten näitä merkintöjä lukemaan.

Jos haluat ilahduttaa ammattilaista, kannattaa käydä opiskelemassa merkinnät

Tunti palaveerattiin, käytiin huoneet läpi ja mietittiin ovatko katkaisijat ja pistokkeet fiksusti sijoiteltu. Miehen kanssa olimme käyneet asiaa läpi ajatuksen kanssa jo muutama kuukausi sitten, huone kerrallaan, eivätkä ne suunnitelmat siitä juurikaan muuttuneet.

Sähkärin kanssa tarkistettiin myös tulevan lattian korko ja sovittiin mille korkeudelle pistokkeet ja katkaisijat laitetaan. Sitten hän kanteli putket sisään ja huusholli on taas hävityksen kauhistus...











































Keittiön seinään jätin tietysti kuvan keittiösuunnitelmasta.






























Tämä on sitten meidän omia hommia: vanhojen sähköjen purku. Se onkin aikamoista nypräämistä. Vaikka toisaalta pintavedot on helppo ja nopea purkaa, pistokkeiden ja katkaisijoitten irrottaminen on aikamoista nyhräämistä. Toki nuo paneelit voisi irrotella piuhoineen, mutta haluan lajitella SER-romun ja energiajätteen, siinä säästää kaatopaikkamaksuissa aika paljon. SER-romun kierrättämisestä löytyy tietoa mm. täältä:


Sähköjen purkaminen on vähän pelottavaa hommaa, eikä siihen kannata ryhtyä jos ei ihan oikeasti tiedä mitä tekee. Meillehän vedettiin ilmajohdot sulaketaulusta nykyiseen pikkukotiimme, autotalliin, ja kaiken muun voi tuolta asuintiloista purkaa turvallisesti paitsi tuon sinisin ruksein merkityn johdon: siinä kulkee virta kaukolämpölaitteistoon ja se takaa, että meillä on toistaiseksi vielä myös kuumaa vettä.

Huomenna sähkömies tulee tekemään homman loppuun ja viikonloppuna päästään laittamaan lattian eristevilloja paikalleen. Mies lähtee tienaamaan "villarahoja", saa nähdä joudunko tekemään yksin vai saanko jonkun näppärän apulaiseksi...








1 kommentti:

  1. Kyllä noilla ohjeilla pääsee sähkömies vauhtiin. Hyviä vinkkejä jälleen :)

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä, kommentit ilahduttavat!